Ofte stilte spørsmål

Barn og fiske?    Barn under 16 år fisker gratis. Ledsagende voksne som deltar aktivt i barns fiske, må løse fiskekort, selv om de ikke fisker.
     
Type fiskekort?   Se her - kjøp fiskekort. Fluefiskekort gjelder for alle vann og elver.
     
Når er beste fisketid?                Det umulige spørsmålet... Generelt kan man si at fiske i fjellvann er best fra midten av juni og ut sesongen. Elver, fra midtsommer. Litt dårligere i elva midten i juli - og så blir det gjerne bra igjen de siste ukene før fredninga.
     
Telting?   Allemannsretten gjelder. Du kan telte i utmark, langs elv og ved bredden til et fjellvann. Men ikke sett opp teltet midt på ei slåtte! Og husk å ta med deg søpla!
     
Mothakeløse kroker og tilbakesetting av fisk?   Vi har regler for å sette tilbake stor fisk i elvene. Ønsker du matfisk, anbefaler vi å fiske i fjellvann. Les mer her
     
Båtfiske?   Hemsedal Fiskeforening leier rett til fiske med stang i fra land i fjellvannene. 
Det er ikke tillatt å ta med egen båt for å fiske. Men du kan leie - se mer her.
     
Utstyr, flue elv?   Fordi det er mest vanlig med tørrfluefiske, brukes normalt klasse 4 og 5 i våre elver. Tynt dressede fallskjermhacklede døgnflueimitasjoner anbefales.
     
Fiskeoppsyn!   Om du ikke har kjøpt fiskekort, IKKE LØP! Kjøp heller fiskekort...  Om du skal varsle oppsynet om noe, sjekk her
     
Fiskeguide?
Guider
  Om du trenger en fiskeguide, prøv guidene til "Ørretens rike". De har fått god opplæring og begynner å bli ganske flinke:-)
     
Overnatting og slikt?
Overnatting
  Stort utvalg av overnattingsmuligheter, hytter.
     
Andre aktiviteter
Turistkontoret
  Hemsedal Turistkontor har en innholdsrik hjemmeside med mye info om dalen.